dinsdag 16 juni 2009

3012WD

De werkgroep "algemeen" maakt deel uit van het platform 3012WD, een initiatief opgestart door enkele Wilselenaren, met als doel de woonkwaliteit van Wilsele Dorp te evalueren, en waar nodig, trachten te verbeteren.

Wilsele is een deelgemeente van Leuven, gelegen in het noorden van de gemeente. Wilsele Dorp situeert zich ten westen van het kanaal Leuven-Dijle. Het wordt doorkruist door de E314 en de spoorlijn Leuven-Brussel. "3012" is de postcode van Wilsele.

Ons uitgangspunt is: "Het is goed wonen in Wilsele Dorp, maar wellicht (ongetwijfeld) kan het nog beter". Met die slagzin werd begin 2004 een "volksraadpleging" georganiseerd, van waaruit 3 werkgroepen ontstaan zijn, die zich elk over een thema gaan buigen: 3012WD-mob (mobiliteit-verkeer), 3012WD-mil (milieu) en 3012WD-soc (sociaal-cultureel). Deze autonome werkgroepen stellen zich elders op deze pagina voor.

De werkgroep "3012WD-alg" heeft twee doelstellingen:
Het neemt de algemene technische coördinatie waar: bijhouden van adressenlijsten, verslagen, organiseren van de overkoepelende vergaderingen,...
Het is een communicatiekanaal tussen de verschillende werkgroepen, met als doel als één geheel naar buiten te kunnen komen.

Naar aanleiding van het succes van het politiek debat, heeft de werkgroep nagedacht over: wat is 3012WD eigenlijk. De samenvatting van die brainstormsessies kan je terugvinden in onze beginselverklaring.

Geen opmerkingen: